FAQ

Usein kysyttyä

Lue lisää N.A.E. Naturale Antica Erboristeria -tuotemerkistä

Kuinka N.A.E.-tuotteet on sertifioitu?

Kaikilla N.A.E.-tuotteilla on Ecocertin COSMOS Organic -standardin mukainen sertifiointi. Se tarkoittaa sitä, että jokainen N.A.E.-tuote täyttää COSMOS Organic -standardin kaikki tarvittavat kriteerit:

 • vähintään 95 % ainesosista on alkuperältään luonnollisia
 • vähintään 20 % on luomuviljelty (10 % huuhdeltavissa tuotteissa).
 • Tuotteet eivät myöskään sisällä väriaineita tai synteettisiä hajusteita.

Mikä on ECOCERT?

ECOCERT on riippumaton sertifiointiorganisaatio, joka perustettiin Ranskassa vuonna 1991. Se sijaitsee Euroopassa, mutta tekee tarkastuksia yli 80 maassa, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista luonnonmukaisista sertifiointiorganisaatioista. 

ECOCERT sertifioi pääasiassa elintarvikkeita, mutta myös kosmetiikkaa, pesuaineita, hajusteita ja tekstiilejä. Yhtiö tarkistaa luomuruokatuotannosta noin 70% Ranskassa ja noin 30% eri puolilla maailmaa. 

Mikä on COSMOS-standardi?

COSMOS-standardin ovat kehittäneet Euroopan ja maailman tasolla BDIH (Saksa), COSMEBIO ja ECOCERT (Ranska), ICEA (Italia) ja SOIL ASSOCIATION (Yhdistynyt kuningaskunta). Sertifiointitahojen yhteinen COSMOS-standard AISBL -liitto on Belgiassa rekisteröity kansainvälinen, riippumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on määritellä yhteiset vaatimukset ja määritelmät luonnonmukaiselle ja/tai luonnollisille kosmetiikalle.

Jotta tuote voidaan sertifioida COSMOS-standardin mukaan, sen on täytettävä määritetyt kriteerit seuraavilla alueilla:

 • ainesosien alkuperä ja käsittely
 • koko tuotteen koostumus
 • varastointi, tuotanto ja pakkaaminen
 • ympäristöasioiden hallinta
 • merkinnät ja viestintä
 • tarkastus, sertifiointi ja valvonta

Mitä eroa on COSMOS ORGANIC- ja COSMOS NATURAL -standardeilla?

N.A.E.-tuotteilla on COSMOS ORGANIC -standardin mukainen sertifiointi, joka edustaa luomustandardien korkeinta tasoa. COSMOS NATURAL -standardi sisältää vaatimukset ja määritelmät luonnonkosmetiikalle, mutta ei luomukosmetiikalle.

COSMOS ORGANIC -standardin vaatimukset:

 • vähintään 95 % ainesosista on alkuperältään luonnollisia
 • vähintään 95 % fyysisesti jalostetuista maatalouden ainesosista on luonnonmukaisesti viljeltyjä
 • vähintään 20 % koko tuotteen ainesosista on oltava luonnonmukaisesti viljelty (paitsi huuhdeltavissa tuotteissa, emulgoimattomissa vesipohjaisissa tuotteissa ja vähintään 80 % mineraaleista koostuvissa tai mineraalipohjaisissa tuotteissa, joissa vähintään 10 % koko tuotteesta on oltava orgaanisesti tuotettu).


COSMOS NATURAL -standardin vaatimukset:

 • vähintään 95 % ainesosista on alkuperältään luonnollisia ei vaatimuksia vähimmäiskäytölle

Miten ECOCERT, BDIH ja COSMEBIO eroavat toisistaan?

Ne ovat riippumattomia sertifiointiorganisaatioita, jotka ovat yhdessä perustaneet COSMOS ORGANIC- ja NATURAL-standardit.

ECOCERT-organisaatio toimii laajimmalla alueelle (Euroopassa ja koko maailmassa), kun taas muut toimivat paikallisesti: COSMEBIO Ranskassa ja BDIH saksaa puhuvissa maissa.

Kuinka monta prosenttia N.A.E.-koostumuksissa on luonnollisia ainesosia?

COSMOS ORGANIC -standardin mukaisesti orgaanisissa tuotteissa vähintään 95 % kaikista ainesosista on oltava luonnollista alkuperää. Eri tuoteryhmissä prosenttiosuus on 97 ja 99 % välillä, ja se merkitään jokaiseen pakkaukseen.

Kuinka monta prosenttia N.A.E.-koostumuksissa on luomutuotettuja ainesosia?

COSMOS ORGANIC -standardin mukaisesti orgaanisissa iholle tai hiuksiin jätettävissä tuotteissa vähintään 20 % ja huuhdeltavissa tuotteissa 10 % kaikista ainesosista on oltava luomuviljeltyjä. Eri tuoteryhmissä prosenttiosuus on 10 ja 27 % välillä, ja se merkitään jokaiseen pakkaukseen.

Mitä tarkoitetaan vegaanisella koostumuksella?

Kaikkien N.A.E.-tuotteiden koostumukset ovat vegaanisia. Tämä tarkoittaa sitä että:

 • niissä ei käytetä mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita, sivutuotteita tai johdannaisia.
 • niiden testaamiseen ei käytetä minkäänlaisia eläinkokeita yrityksen toimesta tai sen puolesta.
 • geenimanipuloitujen organismien (GMO) kehittämisessä ja tuotannossa ei saa käyttää eläinten geenejä tai eläimistä peräisin olevia aineita.
 • Tuotteet jotka sisältävät niitä, tulee aina merkitä.

Testataanko tuotteita eläimillä?

Tiedäthän, että kosmeettisten valmisteiden ja ainesosien testaaminen eläimillä on kiellettyä EU:ssa. Noudatamme luonnollisesti kieltoa myös N.A.E-tuotteiden valmistuksessa.

Sopivatko N.A.E.-tuotteet raskaana oleville?

Kaikkien N.A.E.-tuotteiden soveltuvuus ja turvallisuus on testattu laajasti, ja raskaana olevat naiset voivat käyttää niitä. Suosittelemme kuitenkin pakkauksessa olevan ainesosaluettelon (INCI) lukemista huolellisesti sen varalta, että tuotteessa olisi ainesosia, joille kuluttaja on allerginen.

Sopivatko N.A.E.-tuotteet lapsille?

Kaikki tuotteemme ovat erittäin mietoja, ja niitä voi käyttää yli 3-vuotiaille lapsille. Nuoremmille suosittelemme erityisesti suunniteltujen vauvojen hoitotuotteiden käyttöä, sillä vauvan iho on paljon herkempi kuin lasten ja aikuisten iho.

Sopivatko N.A.E.-tuotteet herkälle iholle?

Herkälle iholle tarkoitettujen tuotteiden on täytettävä useita vaatimuksia. Olemme kehittäneet tuotteita, jotka täyttävät vaatimukset ja vastaavat herkän ihon erikoistarpeisiin. Tällaisia ovat koko hajusteeton tuotesarjamme (Delicatezza).

Kuinka N.A.E. edistää kestävää kehitystä? 

Kaikkien N.A.E.-tuotteiden ainesosista on vähintään 97 % luonnollista alkuperää ja 20 % luomuviljeltyjä (10 % huuhdeltavissa tuotteissa). 

Käytämme myös kasvipohjaisia muovituubeja ja 100 % kierrätettyjä PET-pulloja nestesaippuoille ja käsivoiteille.

Mitä ”kasvipohjainen muoviputkilo” tarkoittaa?

Kaikki N.A.E.-putkilot ovat biopohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet on valmistettu 100 % uusiutuvasta materiaalista, ovat täysin kierrätettäviä ja niillä on pienempi hiilijalanjälki. 
Käytämme ympäristöä säästävää muovia, joka valmistetaan sokeriruo'osta uutetusta etanolista eli täysin uusiutuvasta raaka-aineesta. Sen sijaan perinteisen muovin valmistamiseen käytetään fossiilisia raaka-aineita, kuten öljyä tai maakaasua. Tällainen muovi sitoo tuotantovaiheessaan ilmakehän hiilidioksidia ja auttaa siten vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä Lisäksi muoviputkiloidemme materiaaliin käytettävän etanolin toimittajat ovat allekirjoittaneet käytännesäännöt, jotka kattavat muun muassa biologisen monimuotoisuuden kunnioittamisen ja hyvät ympäristökäytännöt.