Luonnolliset hiushuuhteet ja -naamiot

Sekoita omat hiustenhoitotuotteesi kotona luonnonyrteistä ja muista kasveista – tai osta valmiita luomuseoksia, jotka ovat valmistettu herkullisista ainesosista. Jaamme suosikkireseptimme hiusten hemmotteluun ja annamme vinkkejä ihanteellisista tuotteista.

Palauta kiilto

Kun syksy on saapunut ja talvi lähestyy, on aika hoitaa ja huomioida hiuksiasi hieman enemmän. Sateinen sää, keskuslämmitys ja lämpökuivaus voivat kuivattaa hiuspohjaa ja hiuksia aiheuttaen elottomuutta, latvojen haaroittumista ja pörröisyyttä. Kimmoisuuden ja kiillon palauttaminen hiuksiin on kuitenkin helppoa omilla hiushuuhteilla ja -naamioilla, joissa käytetään luonnollisia öljyjä ja yrttejä, joita sinulla saattaa olla omassa keittiössäsi. Tässä on muutama suosikkimme!

Rosmariini- ja aloe vera -hiushuuhde   

Tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta rosmariinia on käytetty vuosisatoja kuivan ja ärtyneen ihon rauhoittamiseen ja luonnollisen kiillon palauttamiseen hiuksiin. Tässä yksinkertaisessa mutta tehokkaassa huuhteessa rosmariinia on sekoitettu geeliin, jota on pullean aloe vera -lehden sisällä. Monissa ihon- ja hiustenhoitotuotteissa käytetty aloe vera sisältää entsyymejä, vitamiineja ja mineraaleja, jotka lisäävät kiiltoa, auttavat säilyttämään joustavuuden ja estävät hiusten katkeilua. Rosmariiniin yhdistettynä tämä on todellinen tehopakkaus!

Hauduta 3 tai 4 rosmariinin oksaa 2 kupillisessa kiehuvaa vettä 5 minuutin ajan ja anna jäähtyä kokonaan.

1. Leikkaa terävät reunat aloe vera -lehdestä, joka on aiemmin viilentynyt jääkaapissa. Leikkaa lehti puoliksi ja kaavi luonnollinen geeli pois. Sekoita tai siivilöi se, jotta saat siitä juoksevaa nestettä. Sekoita sitä rosmariiniveteen, kunnes koostumus on geelimäinen.

2. Käytä hiushuuhteena tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena shampoopesun jälkeen.

Rosmariini- ja salviahiushuuhde

Salvia on antiseptinen ja supistava ja sitä voidaan käyttää harmaiden hiusten luonnolliseen tummentamiseen. Rosmariiniin sekoitettuna se auttaa poistamaan tuotekertymät ja tekee hiuksista upean raikkaat ja puhtaat. Käytä kuivattua salviaa ja rosmariinia, joita sinulla on keittiön kaapissa – tai jos olet onnekas ja käytössäsi on tuoreita lehtiä, leikkele niitä ja nauti luonnollisesta tuoksusta!

1. Jos käytät kuivattuja yrttejä, keitä niitä 10 minuuttia muutamassa kupillisessa vettä yllä olevan reseptin mukaisesti ja anna jäähtyä. Jos sinulla on tuoreita rosmariinin ja salvian lehtiä, hauduta niitä kahdessa kupillisessa kiehuvaa vettä 5 minuuttia. Anna yrttiveden jäähtyä sitten täysin.

2. Käytä yrttivettä hiusten loppuhuuhteluun. Se tekee hiuksista kiiltävät ja helposti hallittavat.

Jos tee-se-itse ei ole sinun juttusi, kokeile puhdistavaa N.A.E. equilibrio -shampoota, joka sisältää luonnollisesti virkistävinä ainesosina luomusalviaa ja -minttua!

Puhdistava shampoo
Puhdistava palashampoo

Inkivääriöljyhiusnaamio  

Mitä eroa huuhteella ja naamiolla on? Molemmat pehmentävät, kosteuttavat ja lisäävät kiiltoa hiuksiin ja auttavat torjumaan viileämpien talvikuukausien vaikutuksia; molemmat soveltuvat parhaiten käytettäväksi pesun ja hoitoaineen jälkeen. (Lämmin vesi sopii parhaiten pesuun, sillä se avaa hiusten suomukerroksen ja lisää hiuksen kykyä imeä ravinteita.) Hiushuuhteiden ja hiusnaamioiden koostumus on kuitenkin erilainen: huuhde on ohutta nestettä, joka kaadetaan hiusten päälle shampoopesun ja hoitoaineen jälkeen, kun taas naamio on koostumukseltaan paksumpaa ja se on huuhdeltava pois käytön jälkeen. Kokeile tätä inkiväärihiusnaamiota, joka auttaa ehkäisemään ja hoitamaan kuivaa hiuspohjaa.

1. Raasta inkiväärinjuuri hienoksi, laita se sitten puuvillaharson sisään ja purista mehu.

2. Luo tasainen inkivääriöljyseos sekoittamalla 1 teelusikallinen inkiväärimehua oliivi- tai seesamiöljyyn.

3. Hiero seos hiuksiin ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Huuhtele ja pese hiukset shampoolla tavalliseen tapaan. Saat parhaat tulokset käyttämällä kolme kertaa viikossa.

You might like the following stories