Kuinka usein meidän pitäisi oikeastaan peseytyä?

Kävimmepä suihkussa aamulla tai illalla, ainakin se on kerran päivässä! Onko päivittäinen suihkussa käynti kuitenkaan tarpeellista? Lue, mitä me olemme tästä mieltä...
Ulkoilmasuihkussa oleva nainen, joka on selin kameraan. Hänen ympärillään on runsaasti pensaikkoa ja vaalea taivas.

Useimmissa maailmankolkissa päivittäinen suihku ja peseytyminen on normi. Oletko kuitenkaan koskaan pohtinut, kuinka tärkeää tai tarpeellista päivittäinen suihkussa käynti on? N.A.E. on päättänyt tutkia tätä ilmiötä ja selvittää, onko päivittäinen suihku vain sosiaalisesti oletettu tapa vai todella asiantuntijoiden suosittelemaa. Olivatpa yhteiskunta ja asiantuntijat mitä mieltä tahansa, on tietysti loppujen lopuksi sinusta itsestäsi kiinni, mitä haluat tehdä.

Kuinka usein?    

Vaaleahiuksinen nainen, jolla on yllään musta lyhyt toppi, pitkät harmaat leggingsit ja punaiset lenkkitossut, lenkkeilee puiston halki.

Suihkussa käynti tarkoittaa tietysti lian ja kuolleiden ihosolujen pesemistä pois, jotta ihohuokoset puhdistuisivat ja iho toimisi normaalisti. Mutta tarvitseeko sitä tehdä joka päivä? Joskus on mukava tietää tarkka luku ja saada konkreettinen vastaus, mutta tässä tapauksessa asia ei ole niin yksinkertainen. Ei ole tarkkaa ohjetta siihen, kuinka usein suihkussa tulisi käydä, koska muuttujia on niin paljon. Peseytymisrutiinin määrittelemiseksi meidän on otettava huomioon mm. ikä, aktiivisuusaste, ammatti, työmatkat ja monia muita seikkoja, joita eri ihmiset tekevät eri tavoin.

Korjaava shampoo
Korjaava hiuksiin jätettävä hoitoaine
Puhdistava palashampoo

Turhan tiuhaan pseytyminen voi kuivattaa ihoa    

Valkoiseen pyyhkeeseen kietoutunut nainen, jonka vaaleat hiukset ovat nutturalla, katselee peilikuvaansa kylpyhuoneen peilistä.

Tämä on erityisen totta talvikuukausien aikana. Useimmissa osissa Eurooppaa talvi on kylmä ja kuiva, kun taas kesä on kuuma ja kostea. Sen lisäksi, että iho altistuu talvella kylmälle ja kuivalle ilmalle ja tuulelle, se altistuu myös lämmitykselle, mikä kuivattaa ihoa. Ihotautilääkärit suosittelevat, että talvella peseytymisrutiinia kannattaa mukauttaa seuraavasti:

·         Älä peseydy liian kuumalla vedellä – käytä sen sijaan lämmintä vettä. Kuuma vesi riisuu iholta tärkeitä öljyjä. Jos ihosi on suihkun jälkeen punoittava ja kutiseva, suihkusi on ollut liian kuuma.

·         Pidä suihku lyhyenä, enintään 5 minuutin pituisena. Liika liottaminen voi kuivattaa ihoa.

·         Käytä kosteuttavia ja hellävaraisia suihkutuotteita säilyttääksesi luonnollisia öljyjä ihollasi.

·         Kuori ihoa kahdesti viikossa poistaaksesi kuolleita ihosoluja ja auttaaksesi uusien ihosolujen muodostumista.

·         Pidä kylpyhuoneen ovi ja ikkuna suljettuina luodaksesi höyryä, mikä lisää kosteutta.

·         Kosteuta ihoa emulsiolla heti kuivaamisen jälkeen pitääksesi suihkun kosteuden ihollasi.

Virkistävä Suihkugeeli
Kosteuttava Suihkugeeli
Rauhoittava Suihkugeeli

Kun ei ole talvi

Kaksi päivettynyttä naista työntää polkupyöriään niityn reunalla. Toisella on yllään kesäinen farkkuhaalari ja toisella haalariasu.

Vaikka yllä mainitut suihkuvinkit ovatkin erinomaisia talveen, voit silti käyttää niitä muinakin aikoina pitääksesi ihosi hyvinvoivana vuoden ympäri. Muista, että suihkussa käymisen tarkoitus on poistaa likaa ja hajuja. Jos et ole hikoillut sään tai liikunnan aiheuttamana, oleskellut voimakkaiden hajujen lähellä tai et vain tunne oloasi nihkeäksi, likaiseksi tai haisevaksi, harkitse päivittäisen suihkun väliin jättämistä. Säästät rahaa vesilaskussa ja ympäristö kiittää. Tähän liittyen suosittelemme näitä kolmea tapaa, jotka ovat hyväksi niin ihollesi kuin ympäristöllekin.

·         Pidä suihkusi lämpötila mahdollisimman alhaisena – ei jääkylmänä, muttei kovin kuumanakaan.

·         Peseydy niin nopeasti kuin mahdollista – 3–4 minuuttia on ihanteellinen aika. Jos sinulla on pitkät hiukset ja ne kaipaavat pesua, voit pidentää aikaa 5–8 minuuttiin.

·         Kosteuta ihoasi emulsiolla heti kuivaamisen jälkeen pitääksesi suihkun kosteuden ihollasi.

Virkistävä Vartalovoide
Kosteuttava Vartalovoide
Rauhoittava Vartalovoide
You might like the following stories