Kuinka ryhtyä vegaaniksi

Olemme tutkineet, miksi niin monet ovat siirtyneet vegaaniseen elämäntapaan ja kuinka sinäkin voit tehdä sen.
Nainen kävelee ruokatorin halki olallaan punainen verkkokassi. Hänen kassissaan on tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja patonki.

Vegaaninen elämäntapa kasvattaa epäilemättä suosiotaan jatkuvasti. Eläinten kohtelu suurtiloilla, nauttimamme ruoan sisältämät kemikaalit ja vaatteitamme valmistavien ihmisten työolot ovat saaneet paljon näkyvyyttä viime aikoina. Tämä selittää sen, miksi monet meistä ovat tehneet muutoksia elämäntyyliinsä. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, kuinka vegaaniseen elämäntapaan siirrytään, mitä hyötyjä vegaanisella ruokavaliolla on ja miksi vegaanisiin kauneustuotteisiin kannattaa panostaa.

Kuinka aloittaa vegaaninen elämäntapa
 

Nainen, jolla on pellavaesiliina yllään, seisoo keittiössä pilkkomassa erilaisia tuoreita ja värikkäitä vihanneksia.

Alla on pieni luettelo yksinkertaisista asioista, joita voit muuttaa päivittäisessä elämässäsi tehdäksesi vegaanisen elämäntavan aloittamisesta helpompaa:

·         Tee ruokavalioosi lisäyksiä ennen kuin poistat mitään Kerää talteen ja kokkaa vegaanisia reseptejä, jotka kiinnostavat sinua tai kokeile maitotuotteiden vaihtamista manteli-, riisi-, kaura- tai soijamaitoon – vaihtoehtoja on monia. Voit myös kokeilla teen tai kahvin juomista ilman maitoa ja todella arvostaa niiden luonnollista makua. Ota ruokavalioosi enemmän vihanneksia, kokojyvätuotteita, papuja, pähkinöitä, siemeniä ja tofua ja opi, mistä ruoista saat eniten ravintoaineita.

·         Löydä syy muutokseen ja muista, miksi olet päättänyt tehdä sen Vegaanisempaan elämäntapaan siirtymiseen voi olla monia eri syitä. Usein kyse on terveyden kohentamisesta, ympäristöystävällisyydestä ja erityisesti eläinten kaltoinkohtelun vähentämisestä. Muista, että elämäntapamuutoksesta tulee helpommin kestävä, kun uskot päätökseesi täydellä sydämellä.

·         Äänestä lompakollasi Elämme kulutuskulttuurissa, jossa tukea osoitetaan rahalla. Kun ostamme tuotteen, rahamme ei pelkästään osoita tukea tuotteelle, vaan myös yrityksen eettisille arvoille ja käytännöille. Tämän vuoksi on tärkeää olla valistunut kuluttaja, jotta tiedät, että jokainen käyttämäsi euro tukee liiketoimintaa, johon uskot. Jos tunnet syyllisyyden pistoksen harkitessasi jonkin tavaran ostamista, tutki taustat huolellisesti – ja jos yrityksen tavoitteet eivät ole linjassa omiesi kanssa, älä osta tuotetta.

Vegaanisen ruokavalion hyödyt

Kuva tuoreista vihanneksista, hedelmistä, pähkinöistä ja siemenistä sementtialustalla.

 Terveellinen kasvipohjainen ruokavalio sisältää runsaasti vitamiineja, magnesiumia ja rautaa mutta vain vähän kolesterolia ja tyydyttyneitä rasvoja. Vegaaninen ruokavalio voi siis mahdollisesti vähentää riskiä sairastua diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin, verenpainetautiin, liikalihavuuteen sekä joihinkin syöpiin, kuten eturauhas- ja paksusuolen syöpään. Eläessäsi vegaanisesti tiedät myös tietysti sen, ettet tue eläinten kaltoinkohtelua. Monet ihmiset kertovat rakastavansa koiria ja/tai kissoja. Tämä ei kuitenkaan näytä pätevän niihin tunteviin eläimiin, joita käytämme ruokana. Valista itseäsi siitä, miksi usein suljemme silmämme lihantuotannolta ja siltä, kuinka suurtilat usein salailevat tuotantoprosessejaan. Yhteiskuntamme ei enää toimi entisaikojen metsästäjä-keräilijöiden tapaan.

Kuinka kauneustuotteetkin voivat olla vegaanisia

Villiniityllä seisova nainen on kohottanut käsivartensa ja näyttää rauhanmerkkiä

Ihmiset pitävät mielellään huolta ihostaan ja hiuksistaan laadukkailla salvoilla, voiteilla, puhdistustuotteilla, tuoksuilla ja meikillä. Erittäin suuri osa näistä tuotteista on kuitenkin testattu eläimillä. Voit selvittää asian etsimällä pakkauksesta sertifiointeja tai tekemällä kaupassa nopean Google-haun, kun harkitset tuotteen ostoa. Jos olet esimerkiksi ostamassa N.A.E. -tuotteen, voit löytää N.A.E.:n nopeasti netistä. Klikkaamalla "Keitä me olemme" -kohtaa näet heti, että N.A.E. ei testaa eläimillä, ja että tuotemerkki kantaa ylpeänä COSMOS organic -luomusertifiointia. Ota tavaksesi kartoittaa tuotteen taustoja ennen ostopäätöstä. Tällä tavoin tunnet vähemmän houkutusta ostaa tuotteita, joita et tarvitse tai joita et tue eettisesti.

Virkistävä Suihkugeeli
Kosteuttava Deodorantti
Korjaava shampoo
You might like the following stories