Kuinka pitää ympäristö vihreänä ja puhtaana

Kaikki planeetan asukkaat voivat tehdä asioita, jotka auttavat vähentämään ihmisten aiheuttamia negatiivisia ympäristövaikutuksia. Meillä on sinulle ympäristöystävällisiä vinkkejä jokapäivisiin valintoihin, jotka auttavat pitämään maapallomme vihreänä ja puhtaana.
Selin kameraan oleva nainen kävelee pitkää hiekkatietä, jota reunustavat korkeat puut.

Olemme mitä syömme

Vihreä kurpitsa, munakoisoja ja porkkanoita korissa puutarhassa

Osa vannoutuneista lihansyöjistä on alkanut omistaa yhden päivän viikossa joko omalle terveydelleen tai planeetan hyvinvoinnille.

Täysin kasvipohjainen ruokavalio tekee hyvää maapallolle, koska kaikki ruoaksi tarkoitetuille eläimille vaadittavat resurssit kuten kasvatus, ruokinta ja kuljetus voidaan säästää.

Jos kaikki tutustuisivat vegaanisen ruoan herkulliseen maailmaan ja nauttisivat ruokaa ilman lihaa ja eläinperäisiä ainesosia seitsemänä päivänä viikossa, se vähentäisi negatiivisia ympäristövaikutuksiamme valtavasti.

Olitpa sitten pastan, risottojen, salaattien, patojen tai keittojen fani, valittavanasi on monia erilaisia värikkäitä vihanneksia aina artisokasta kesäkurpitsaan. Tutustu lukuisiin vegaaniseen ruokaan keskittyneisiin sivustoihin, joiden herkulliset reseptit antavat sinulle inspiraatiota. Älä myöskään unohda vastustamattomia piknik-reseptejämme.

Kuka tahansa voi myös kasvattaa omia luomuyrttejään kotonaan  jopa ruukuissa ikkunalaudalla – näin saat kokkailusi sopimaan perheen jokaiselle herkkusuulle!

Ympäristö- ja ihoystävällistä

Ylhäältäpäin otettu kuva sinisestä valtamerestä.

Iholla käyttämämme kosmetiikka on joko poishuuhdeltavia puhdistustuotteita tai tuotteita, jotka pestään kasvoiltamme tai vartaloltamme pois myöhemmin. Kummassakin tapauksessa päivittäin käyttämämme koostumukset huuhtoutuvat alas putkistoihin ja yhteisöjemme vesijärjestelmiin. Sama vesi voi palata takaisin vesihanoihimme suodatettuna ja puhdistettuna. Siksi on erittäin järkevää valita ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka ovat harmoniassa ympäristömme kanssa.

Jos etsit vastuullista kosmetiikkaa kylpyhuoneeseesi, valitse kasvipohjaisia, luomutuotettuja, vegaanisia ja ympäristösertifioituja tuotteita. Ne ovat ystävällisiä sekä luonnolle että ihollesi! N.A.E.-kosmetiikkatuotteet on sertifioitu  ECOCERT Greenlife -logoilla ja niiden koostumukset ovat sekä vegaanisia että luomutuotettuja ja sisältävät vähintään 97 % luonnollisia ainesosia. Eikä tässä vielä kaikki – nämä luonnon omat aarteet tuoksuvat ihanilta!

Tuotteiden pakkaukset on myös tärkeä vastuullisiin valintoihin vaikuttava tekijä. Pyri välttämään kertakäyttömuoveihin pakattuja tavaroita ja suosi ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. N.A.E.-tuotteet on pakattu kasvipohjaisiin putkiloihin ja pulloihin, jotka on valmistettu 100 % kierrätetystä PET- tai FSC-sertifioidusta materiaalista.

Virkistävä Suihkugeeli
Kosteuttava Käsisaippua
Korjaava shampoo

Maapalloystävällinen toimintasuunnitelma

Vihanneskassia kantava nainen kävelee puisella vehreiden pensaiden ympäröimällä terassilla, jossa on tuoleja ja pöytiä.

Kuinka voimme muuttaa elämäntapaamme ympäristöystävällisemmäksi syömämme ruoan ja tuotteiden (pakkaukset mukaan lukien) lisäksi?

1.       Käytä uudelleen - Säilytä lasipurkit oliivien marinointiin tai muiden kotitekoisten herkkujen säilömiseen. Uudista vanhoja vaatteita – voit esimerkiksi tehdä vanhoista farkuista shortsit kesäksi.

2.       Vähennä – Säästä vettä sulkemalla vesihana hampaita pestessäsi tai suihkussa ennen huuhtelua. Vältä turhaa sähkönkulutusta laittamalla valot ja sähkölaitteet pois päältä silloin, kun et tarvitse niitä.

3.       Kierrätä – Kerää sadevettä ja kastele sillä kotona kasvavia yrttejäsi. Kierrätä kaikki mahdolliset pakkaukset paikallisten kierrätyspalvelujen avulla.

4.       Kunnioita maapalloa valinnoillasi: käytä ostoksiin pestäviä kangaskasseja muovikassien sijaan. Käytä talouspaperin ja kosteuspyyhkeiden sijaan pestäviä kangasserviettejä ja -liinoja. Jokaisella ostoksella ja valinnalla on merkitys.


You might like the following stories