Italian luonnolliset tuoksut

Oletko koskaan huomannut, että Italia tuoksuu uskomattoman hyvältä? Italialla on pitkät hajuvesiperinteet, joiden juuret ovat maan ainutlaatuisen luonnonmaiseman kasvillisuudessa.
Italialainen nainen, joka pitelee tuoksuvaa villikukkakimppua

Kävele minkä tahansa italialaisen kaupungin katuja, sulje silmäsi ja hengitä syvään. Kahvi, vanilja, sitruunat, sitruunankukat, viikunat, männyt, suitsukkeet – yhdistelmä on herkullinen, ajaton ja ainutlaatuinen. Välimeren luonnollinen maailma näkyy alueen taiteen ja kulttuurin lisäksi sen maailmankuulussa keittiössä ja Italian erinomaisessa hajuvesivalmistuksen perinteessä. Eurooppalainen parfyyminvalmistus alkoi itse asiassa täältä.

Venetsialaiset kauppiaat toivat myöhäisellä keskiajalla pitkiltä Aasian-, Lähi- ja Kaukoidän- sekä Pohjois-Afrikan-matkoiltaan kallisarvoisia mausteita, tuoksuvia öljyjä ja eksoottisia hartseja. Mestarikäsityöläiset alkoivat kehittää "makeita vesiä", keksiä uusia tuotantotekniikoita herkkien ainesosien sekoittamiseen ja avata kaupunkiin hajuvesiliikkeitä. Venetsialaisista hajuvesistä ja kosmetiikasta tuli haluttuja Euroopan hoveissa. Alkuperäisen Eau de Colognen kehitti 1600-luvun lopulla italialainen hajuvesivalmistaja Giampaolo Feminis vieraillessaan kaupungissa. Hän yhdisti koostumukseen italialaisia eteerisiä öljyjä, kuten sitruunaa, appelsiinia, nerolia ja rosmariinia luoden tänäkin päivänä tuntemamme ajattoman tuoksun.

Luontainen kauneuden, eleganssin ja hienostuneisuuden taito

Nainen, joka seisoo keltaisten kukkien täyttämällä niityllä auringonlaskun aikaan haistellen kukkaa ja nauttien sen luonnollisesta kauneudesta

Naisten satoja vuosia sitten käyttämiä eteerisiä öljyjä käytetään yhä monien maailman rakastetuimpien klassisten parfyymien pohjana. Euroopassa tänä päivänä kehitettävät upeat tuoksut ovat saaneet alkunsa runsaan luonnonmaiseman inspiroimasta perinteestä. Italian uuden sukupolven hajuvesivalmistajien innovatiiviset luomukset muovaavat itse asiassa eurooppalaista tuoksuperinnettä tuoden esiin samaa tutkimuksen ja innovaation henkeä, joka teki Italiasta mahtavan renessanssin aikana.  

Italialaisilla naisilla on luontainen kauneuden, eleganssin ja hienostuneisuuden taju – rento elämään suhtautuminen, joka vaikuttaa niin heidän upeaan tyylitajuunsa, keittotaitoonsa kuin itsestä huolehtimiseenkin.  Kuten kirjailija ja toimittaja Adria J. Cimino on kirjoittanut: "Tuoksumaailmassa ei ole tilaa ylenpalttisuudelle. Vähemmän on enemmän." Ajattomuus ja perinteet, yksinkertaisuus ja luonnolliset ainesosat – italialaiset arvostavat ennen kaikkea sitä, mikä saa heidät tuntemaan itsensä hyväksi ja nauttimaan la dolce vitasta!

 Tuoksut, jotka tekevät Italian

Henkilö, joka pitelee vastakerättyä rosmariinia tarjottimella

Kun ajattelemme Italiaa, ensimmäinen mieleen tuleva tuoksu on sitrus ja sen monet eri muodot. Italian Rivieran ilman täyttävää appelsiininkukkaa ei käytetä ainoastaan jälkiruoissa kuten pandolce ja cassata, vaan siitä myös tislataan appelsiininkukkavettä ja kallisarvoista eteeristä neroliöljyä; Elinvoimaa ja C-vitamiinia pursuavat Amalfin sitruunat antavat perinteisille resepteille upeaa makua, ja niitä käytetään ihonhoitotuotteissa pehmentämään ihoa ja pitämään sitä kirkkaana. Makealla, mehukkaan värikkäällä mandariinilla on sitrusmainen tuoksu, joka on kirpeä ja raikkaan viileä. 

Italialaisissa hajuvesissä sitrusöljyjä on sekoitettu rosmariiniin ja timjamiin jo vuosisatojen ajan. Renessanssiajan Venetsiassa melkein kaikki aina paidoista ja käsineistä kenkiin ja sukkiin oli hajustettu, sillä vettä oli kaupungeissa vain niukalti ja useimmat ihmiset peittivät mieluummin luontaiset arominsa peseytymisen sijaan. Nykyään näiden yrttien raikas ja rentouttava tuoksu muodostaa edelleen monien italialaisten kylpytuotteiden puhtaan pohjan.

Virkistävä Deodorantti
Virkistävä Suihkugeeli
Virkistävä Käsisaippua

N.A.E-tuotteissa voit aistia runsaan italialaisen luonnonmaiseman. Sulje silmäsi ja uppoa ihaniin tuoksuihin: hengitä auringon ja meren maustamaa hedelmien ja yrttien tuoksua. Vähintään 97 % kaikista N.A.E.-tuotteista on luonnollista alkuperää. Lisäksi N.A.E. takaa, että mitkään sen tuotteista eivät sisällä keinotekoisia hajusteita. Aistimasi tuoksut ovat ainoastaan Italian luonnollisista ainesosista, jotka muistuttavat sinua maan runsaasta ja moniulotteisesta luonnosta.

 

 

You might like the following stories