Italialaisen kahvin hyödyt

Lue, mikä tekee italialaisesta kahvista ainutlaatuista, ja miksi käytetyt kahvinpurut sopivat erinomaisesti kotitekoiseen hiushoitoon.
Tuore espressokahvi tippuu espressokuppiin italialaisesta kahvikoneesta

Olemme sanoneet sen ennenkin ja sanomme sen uudelleen: Italiasta tulee uskomattoman hyvää ruokaa, oliiviöljyä, viiniä ja mitä vielä...? Kahvia. Menitpä mihin tahansa kaupunkiin Italiassa – pieneen tai suureen – siellä on varmasti kahvilabaari, pronto. Sille on syynsä, miksi italialaiset rakastavat kahviaan: se on osa heidän historiaansa, päivittäistä elämäänsä ja tärkeä osa kulttuuria. Jos keität kahvia mielelläsi kotona, italialaiseen tyyliin tai muuten, älä heitä käytettyjä kahvinpuruja pois – on olemassa lukemattomia tee se itse -kauneushoitoja, joihin voit käyttää niitä!

Kahvin historia lyhyesti

Nainen kaataa vastakeitettyä kahvia perkolaattorista valkoiseen kahvikuppiin. Kuppi on puisella alustalla.

Sanotaan, että Torinosta kotoisin oleva Angelo Moriondo on espressokoneen alkuperäinen keksijä. Hänen keksinnölleen – "uusi höyrylaite kahvijuoman taloudelliseen ja välittömään valmistamiseen, metodi, A. Moriondo” – myönnettiin patentti vuonna 1884. Melkoinen nimike pikkuruiselle määrälle tiivistettyä kahvia! Italialainen insinööri Alfonso Bialetti kehitti vuonna 1933 myös perkolaattorina tunnetun mokkapannun, joka on edelleen suosittu tänäkin päivänä. Jos satut vierailemaan missä tahansa italialaisessa kodissa, voit varmasti huomata ainakin yhden mokkapannun.   

Kuinka juot kahvia kuin aito italialainen    

Mies ja kaksi naista nauttivat espressojaan kahvilan tiskillä baristan seurassa.

Italiassa voit huomata, että paikalliset eivät juo espressoaan pöydän ääressä, vaan he nauttivat sen yleensä seisten muutamalla kulauksella. Kahvilaan mennään nopealle espressolle, ja sieltä lähdetään sen jälkeen pois. Vaikka espresso sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa, juo se aamulla leivonnaisen kanssa tai aterian päätteeksi lounaalla tai illallisella. Italiassa on suositeltavaa välttää cappuccinon tilaamista keskipäivän jälkeen. Italialaiset eivät juo maitoa lounaalla tai sen jälkeen ellei kyseessä ole jälkiruoka, joten välttääksesi oudoksuvat katseet, valitse sen sijaan espresso!

 Älä heitä käytettyjä kahvinpuruja pois

Vastakeitettyä kahvia lasisessa V60-kahvinkeittimessä, joka on puisella penkillä käsinvaletun kupin vieressä.

 Jos valmistat kahvia mielelläsi kotona omalla kahvinkeittimellä, säilytä käytetyt kahvinpurut. Se voi ehkä kuulostaa erikoiselta, mutta kosteiden kahvinpurujen on todistettu antavan iholle monia hyötyjä. Se kuorii kuivaa ihoa, voi vähentää selluliittia ja jopa tehdä silmänaluksista vähemmän tummat. Erityisesti pidämme siitä, että käytetyillä kahvinpuruilla voi korostaa ruskeaa hiusväriä ja jopa edistää hiusten kasvua. Jos hiuksesi ovat ruskeat, kokeile tätä tee se itse -hoitoa ja huomaa ero:

Tee se itse  -hiuskuorinta ja -huuhteluhoito

1.       Keitä kahvia, johon käytät vähintään 8 ruokalusikallisen verran jauhettua kahvia. Anna kahvin jäähtyä. Kun se on jäähtynyt, kaada kahvi suihkepulloon.

2.       Peitä suihkun viemäri kahvin suodatinpussilla, jotta kahvinpurut eivät tuki sitä. Kastele hiukset kauttaaltaan suihkussa ja hiero kahvinmuruja hiuspohjaan hellävaraisesti. Painele kahvinmuruja hiusten läpi kohti latvoja.

3.       Huuhtele hiukset huolellisesti. Pese hiukset sitten tavalliseen tapaan shampoolla ja hoitoaineella. Varmista, että kahvinpurut ovat peseytyneet pois.

4.       Suihkuta suihkepullossa olevaa kahvia kosteisiin hiuksiin. Tee tämä joko suihkussa, ammeessa tai lavuaarin yllä välttääksesi tahrat kylpyhuoneessasi.

5.       Kiedo hiukset ylös ja peitä ne suihkumyssyllä tai vanhalla pyyhkeellä. Anna vaikuttaa 1 tunnin ajan.

6.       Huuhtele hiukset lämpimällä vedellä ja anna ilmakuivua.

Tämän mahtavan hoidon sisältämät kahvinpurut voivat edistää hiusten kasvua kuorimalla hiuspohjaa ja edistämällä verenkiertoa, mikä taas auttaa pitämään hiustupet aktiivisina. Kahvihuuhtelu voi myös antaa ruskeille hiuksille täyteläisemmän sävyn ja hyvinvoivaa kiiltoa. Saat parhaat tulokset tekemällä hoidon kaksi kertaa viikossa.

Mainitsimme myös, että kahvinpurut voivat vähentää selluliittia. Tämä johtuu siitä, että kofeiini voi tehdä kudoksesta väliaikaisesti kimmoisamman ja poistaa kuona-aineita, jotka aiheuttavat selluliittia.  Tämän tee se itse -hoidon ero on siinä, että suosittelemme käyttämätöntä jauhettua kahvia. Näin seoksesta tulee karheampi ja tehokkaampi.

Selluliittia vähentävä tee se itse  -kahvikuorinta

Vastatehtyä kahvikuorintaa lasipurkissa tummalla puualustalla. Purkin vieressä on teelusikka, jossa on kuorintaa.

1.       Sekoita keskikokoisessa kulhossa 2 dl jauhettua kahvia, 1 dl ruskeaa sokeria, 4 rkl Epsom-suolaa ja 1 dl oliiviöljyä. Sekoita hyvin, kunnes ainesosat ovat täysin sekoittuneet.

2.       Laita kuorinta suljettavaan purkkiin, jossa voit helposti säilyttää sitä.

Kastele ihosi suihkussa, laita vesi pois päältä ja ota noin ruokalusikallisen verran kuorintaa kerrallaan kämmenelle. Hiero kuorintaa pyörivin liikkein ongelma-alueille. Huuhtele pois vedellä käyttäen lisäksi pientä määrää haluamaasi N.A.E.-suihkugeeliä.

Virkistävä Suihkugeeli
Kosteuttava Suihkugeeli
Rauhoittava Suihkugeeli
You might like the following stories